Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Από την στιγμή που γεννιέται μία γυναίκα, οι διαφοροποιήσεις στο σώμα της σε σχέση με του αντρός …κιόλας ξεκινούν. Θα με ρωτήσετε ασφαλώς ποιες είναι αυτές οι διαφορές, πού εντοπίζονται και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε…εάν αντιμετωπίζονται βέβαια. Αυτό είναι και το θέμα για το οποίο θα σας ενημερώσω ενόψει καλοκαιριού.
Πρώτη διαφορά…Έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να συγκεντρώνουν το περίσσευμα του σωματικού τους βάρους  στα γόνατα, τους γλουτούς, στα ισχία και στους μηρούς. Ενώ οι άντρες στο θώρακα, στα άνω άκρα, στο πρόσωπο και το λαιμό.
Δεύτερη διαφορά…Η μυϊκή μάζα του σώματος ενός άντρα είναι 60% σε σχέση με το σωματικό του βάρος και τον λιπώδη ιστό…Ενώ  σε μια γυναίκα η μυϊκή της μάζα είναι 40% και εννοείται ότι είναι πιο αυξημένος ο λιπώδης ιστός.
Θα μπορούσα να συνεχίσω τις διαφορές, αλλά ας επανέλθω στο θέμα μας.
Θα αναρωτιέστε ………τι σχέση έχει αυτό με την κυτταρίτιδα; Η αλήθεια είναι ότι όταν οι γυναίκες αποκτούν περιττό βάρος, τα επιπλέον κιλά μαζεύονται στο κάτω μέρος του σώματός τους, ενώ όταν χάνουν περιττό βάρος, τα κιλά χάνονται από το ανώτερο σημείο του σώματός τους. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο επιμένουν οι υπέρβαρες αυτές γυναίκες στην τήρηση αυστηρής δίαιτας, τόσο περισσότερο λεπταίνει το άνω μέρος του σώματός τους, ενώ αν οι γυναίκες αυτές σταματήσουν για οποιοδήποτε λόγο τη δίαιτα, παίρνουν επιπλέον κιλά στο κάτω μέρος του σώματός τους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η απόκτηση <<σώμα του αχλαδιού>>.
Αυτό γίνεται γιατί τα λιποκύτταρα των περιοχών του σώματος, στα οποία εμφανίζεται συχνότερα η κυτταρίτιδα, αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στην κατανάλωση λίπους, σε σχέση με τα λιποκύτταρα άλλων περιοχών του σώματος.
Πώς μπορούμε να την διακρίνουμε;
Έχει την όψη της φλούδας του πορτοκαλιού, είναι κινητή και τις περισσότερες φορές πονάει την ώρα που την ψηλαφίζετε. Μπορείτε να την διακρίνετε εύκολα γιατί το δέρμα μας σε εκείνα τα σημεία είναι τραχύ, κάνει λακουβίτσες και σχεδόν πάντα ακολουθεί και μια ελαφριά επιδερμική χαλάρωση.
Πού εντοπίζεται;
Τα σημεία που μπορούμε να εντοπίσουμε την κυτταρίτιδα είναι στους μηρούς, στα μπράτσα, στον αυχένα, στους γλουτούς, στην πλάτη, στην κοιλιά, στη μέση και στο πρόσωπο.
Πώς αντιμετωπίζεται;
Με μηχανικά μέσα:
1.      Με μασάζ κατά της κυτταρίτιδας από επαγγελματία αισθητικό.
2.      Με μυοπαθητική γυμναστικη.
3.      Με διάφορες θεραπείες όπως κρυοθεραπεία, που μπορεί να επιλέξει σωστά μονο ένας/μια αισθητικός.
4.      Με καλλυντικά προϊόντα που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα.
5.      Με λεμφική μάλαξη.
6.      Με την σωστή χρήση μηχανημάτων αισθητικής.
 Με φυσικά μέσα:
1.      Αιθέρια έλαια όπως κανέλα, φασκόμηλο και έναν συνδυασμό από αιθέρια έλαια όπως: 100 ml αμυγδαλέλαιου, στο οποίο θα προσθέσετε 15 σταγόνες αγριοκυπάρισσο, 6 σταγόνες λεβάντα και 10 σταγόνες λεμόνι.
2.      Κάνοντας το καθημερινό σας μπάνιο καλό είναι να υπάρχουν συνεχόμενες εναλλαγές στην θερμοκρασία του νερού, από κρύο σε ζεστό και από ζεστό σε κρύο.
3.      Να χρησιμοποιείτε σφουγγάρι για το σώμα το οποίο θα είναι λίγο σκληρό για να κάνει μια μικρή απολέπιση και να δημιουργεί μια ελαφριά υπεραιμία.
4.      Να χρησιμοποιείτε καθημερινά μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας και ας μην σας την έχει συστήσει κάποιος. Μια που να μπορείτε να την φτιάξετε και μόνοι σας. Τα συστατικά της απλά. Βάζετε σε ένα γυάλινο μπώλ μια οποιαδήποτε κρέμα σώματος είτε ενυδατική, είτε αντικυτταριτιδική, ότι είναι της αρεσκείας σας. Παίρνετε το κατακάθι του γαλλικού καφέ, 100 γραμμάρια περίπου και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 ή 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο αγριοκυπαρισσιού, και η κρέμα σας είναι έτοιμη!
5.      Να πίνετε καθημερινά 7 με 8 ποτήρια νερό.
6.      Να προσπαθείτε καθημερινά να αφιερώνετε 20 λεπτά αερόβιας άσκησης.

Αυτές ήταν μερικές συμβουλές  για να έχετε μια όμορφη και υγιή εμφάνιση σιλουέτας το καλοκαιρι……..στις παραλίες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου